Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : Η ΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ !!! [ video ]

Τη σημασία της συμφωνίας με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, στο γενικότερο πλαίσιο της ελληνοκινεζικής συνεργασίας τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2.
Ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε ως αμοιβαία επωφελή τη συμφωνία με την Cosco και επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας. Η Ελλάδα είπε, είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.
 
Ο Α. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών σε Ελλάδα. Υπάρχει επίσης προοπτική να συνεργαστεί η Ελλάδα και με την τράπεζα των BRICS. Έκανε αναφορά σε ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια που εκπονεί η Ελλάδα, αλλά και στις δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Αναφέρθηκε επίσης στη μακρά πολιτισμική παράδοση, κοινό χαρακτηριστικό των δύο λαών.
 
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας και δανειστών και στο θέμα της μείωσης του χρέους είπε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή. Έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους, προϋπόθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη». Ανέφερε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η Ελλάδα επιστέφει στην ανάπτυξη, πως υπάρχει εκτίμηση για ανάπτυξη 3% το 2017 και ότι όραμα της κυβέρνησης είναι η σταθερή επιστροφή στην ανάπτυξη. Επίσης, τόνισε αναφέρόμενος στο ζήτημα του χρέους ότι η Ελλάδα είναι καλυμμένη και δεν την επηρεάζει τυχόν ισχνή ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: