Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

WIKILEAKS : ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

Παρά τη μαζική κυβερνοεπίθεση που δέχονταν επί ώρες, τα WikiLeaks δημοσίευσαν σχεδόν 300.000 email από τον σέρβερ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία.
Η δημοσίευση γίνεται ως απάντηση στο πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Ερντογάν μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του, την περασμένη Παρασκευή.
Η πρώτη αυτή παρτίδα αποκαλύπτει 762 θυρίδες λογαριασμών από το «A» έως το «Ι», οι οποίες περιέχουν 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με τα επισυναπτόμενα.
Τα email αυτά προέρχονται από τη διεύθυνηση akparti.org.tr του κυβερνώντος AKP. Το πιο πρόσφατο έχει σταλεί με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2016, ενώ τα παλαιότερα χρονολογούνται από το 2010.
Οι άνθρωποι των Wikileaks αναφέρουν ότι τα μηνύματα αυτά αφορούν διεθνή ζητήματα, σε αντίθεση με πιο ευαίσθητα εσωτερικά ζητήματα.
Το υλικό αποσπάστηκε μία εβδομάδα πριν από το πραξικόπημα. Παρόλα αυτά, τα Wikileaks προχώρησαν στη δημοσίευσή του «σε απάντηση των εκκαθαρίσεων της κυβέρνησης μετά το πραξικόπημα».
Όπως διευκρινίζεται, η πηγή δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με όσους βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα ή με κάποιο αντίπαλο κόμμα ή κράτος.
Μπορεί να δείτε το υλικό που διέρρευσαν τα Wikileaks σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: