Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ. Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

Με μια επίσημη ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ντομπρόβσκις, και οι επίτροποι Μοσκοβισί και Τίσεν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει θέση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και μάλιστα καλεί τις ελληνικές αρχές να αμφισβητήσουν ενεργά και δημοσίως τις ψευδείς εντυπώσεις ότι τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας παραποιήθηκαν στη διάρκεια της περιόδου 2010-2015.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες για τις κατηγορίες προς τον Ανδρέα Γεωργίου, η Κομισιόν ζητεί από τις ελληνικές αρχές "να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις".
Επίσης, ζητεί από την Ελλάδα να στηρίξει και να διατηρήσει την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων καθώς και την ανεξαρτησία του ελληνικού στατιστικού συστήματος, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που ορίζει η
ελληνική στατιστική νομοθεσία και η Δέσμευση για την Αξιοπιστία των Στατιστικών Στοιχείων του 2012.
Για το ίδιο θέμα εστάλη και επιστολή στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο!
Η Κομισιόν τονίζει ότι τα έγκυρα και αξιόπιστα δημοσιονομικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων. Πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου ωστόσο αμφισβητούν την ποιότητα και αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα, αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: