Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

ΝΕΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ....ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !!!

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και της Ε.Ε. μετά από νέες απειλές του Τούρκου προέδρου.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έγιναν λίγες μέρες μετά την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου προς τη Γερμανία με αφορμή την κριτική που δέχεται για τις εκκαθαρίσεις που πραγματοποιεί στον απόηχο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος του, ο Τουρκος πρόεδρος δήλωσε σε πολύ υψηλούς τόνους ότι η Τουρκία «δε θα διστάσει να διακόψει» την παροχή τουρκικών τηλεοπτικών σειρών προς τη Δύση, μια δήλωση που προκάλεσε αναστάτωση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκφράζουν την ανησυχία ότι αν ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει πράξη την απειλή του, οι χώρες της Ευρώπης δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ενδώσουν στις απαιτήσεις του, προκειμένου να μη διακινδεύσουν να βυθιστούν στο χάος από τις ακραίες αντιδράσεις των πολιτών τους που θα ακολουθούσαν μία τέτοια κίνηση.
Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ομαλή και αδιάκοπη ροή τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, η διακοπή των οποίων θα μπορούσε πλήξει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν μέσα στην Ε.Ε.» τονίζουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις διώξεις στην γειτονική χώρα, προχωρώντας τώρα και σε συλλήψεις αντικαθεστωτικών κατοικιδίων, όπως γάτες, σκύλους και χάμστερ, τα οποία θεωρεί ότι πρόσκεινται στον εξόριστο Τούρκο ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: