Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ....ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!

Δύσκολος Σεπτέμβριος περιμένει την κυβέρνηση, καθώς είναι φορτωμένος με μικρές ή μεγαλύτερες μνημονιακές υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. και να ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση, που και οι δυο πλευρές
- Μαξίμου και δανειστές - διακηρύσσουν ότι θέλουν να ολοκληρωθεί γρήγορα για να μην διαταραχθεί το ευνοϊκό κλίμα στην οικονομία.
Το δεδομένο αυτό, όπου πρέπει να συνυπολογιστεί το κομμάτι των εργασιακών, τα οποία εντάσσονται στη δεύτερη αξιολόγηση και αποτελούν μια «καυτή πατάτα» από μόνα τους, σε συνδυασμό με την ψήφιση του εκλογικού νόμου, τη συγκυρία των ανακοινώσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση, το φλερτ με τον Βασίλη Λεβέντη, τις όχι και τόσο φρέσκες εξαγγελίες για το κοινωνικό κράτος, τροφοδοτεί ποικίλα σενάρια για την προοπτική της κυβέρνησης από Σεπτέμβριο, από κυβερνητική διεύρυνση μέχρι - τι άλλο; - εκλογές.
Το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού στις αρχές του φθινοπώρου δια-κινείται από το πέρας της πρώτης αξιολόγησης ήδη, και ανακινείται ανά τακτά διαστήματα, κυρίως από κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Ωστόσο, προερχόμενο από αυτούς τους κύκλους, το σενάριο αυτό δείχνει πότε να αποτελεί μια άσκηση ετοιμότητας για Ν.Δ., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που - όπως λένε - πέρυσι αιφνιδιάστηκαν καθώς ο πρωθυπουργός κατ' ιδίαν τους διαβε-βαίωνε ότι δεν θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, πότε μια ευχή ή παρότρυνση που εκφέρεται ως εκτίμηση ή πρόβλεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: