Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ....ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ !!!

Να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν αποφάσισαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών τρία θέματα απασχόλησαν τη συνάντηση του Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη σήμερα στις Βρυξέλλες.
Το πρώτο θέμα προτεραιότητας αφορούσε το να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Το ίδιο ζητήθηκε να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.
Με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου και τις επιστολές που αντηλλάγησαν μεταξύ Κομισιόν και Ελλάδος, αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν.
Και οι δύο πλευρές τάχθηκαν υπέρ του να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: