Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ....''ΕΛΠΙΔΑ'' !!!

Ο νυν ένοικος του Μαξίμου στόχευσε τον Ιανουάριο του 2015 στο σκίσιμο των επαχθών συμβάσεων με τους δανειστές, στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επτακόσια πενήντα ευρώ και σε τόσα ακόμα. Διαβεβαίωνε επίσης ότι θα χτυπά το νταούλι και θα στέκονται απίκο οι αγορές, σούζα σαν σε νούμερο τσίρκου. Οταν εισχώρησε όμως στα άδυτα του σκοπευτηρίου, ανακάλυψε πως δεν ξέρει σημάδι. Δεν αρκούσε, φαίνεται, η κατάθεση στεφάνου για επικοινωνιακούς λόγους στην Καισαριανή. Κι όταν έπιασε το όπλο, ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε.
Ντουφεκούσε όπου λάχει κι όποιον πάρει ο Χάρος. Αρχισε να κλοτσάει το άτιμο μαραφέτι, να χοροπηδά, να τραμπαλίζεται, να μην υπακούει στη μεγαλεπήβολη πολιτική του. Ηταν, βλέπεις, στραβή η κάννη και ελαττωματικό το σκοπόσημο. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, θλιβερά και πένθιμα. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε χρονιάρες μέρες. Παθός και μαθός, λέει ο λαός. Αμ δε! Τον Σεπτέμβριο του ’15 πλησίασε στο μη περαιτέρω τον στόχο ο ερίφης, να ’χει φάτσα φόρα τους κύκλους, να μη λαθέψουν οι βολές του τούτη τη βολά.
Ανακούφιση έταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους και το ΕΚΑΣ έκανε φτερά. Εστρεψε τα πυρά του στα «κόκκινα» δάνεια και εκποιήθηκαν ώς και τα ενήμερα. Η διασφάλιση, τάχα μου, της δημόσιας περιουσίας, σήμανε το ξεπούλημα μπιρ παρά λιμανιών, αεροδρομίων, τρένων, του Ελληνικού, του γραικάνικου, του ρωμαίικου σύσσωμου. Παροιμιώδης ευστοχία. Για τον προηγούμενο, τον καραμπουζουκλή Καλαματιανό, τι να πεις; Τα ίδια και χειρότερα. Ξάμωσε τρεις φορές κατά Ζάππειο μεριά, που ’ναι απλόχωρα, ευήλια και φωτεινά και εξαφανίστηκαν περιστέρια, δεκαοχτούρες και μπεκατσόνια. Ο ΓΑΠ ήταν ακόμα πιο τραγικός. Χρειαζόμαστε μία συμφωνία τώρα. Σε 10 λεπτά ανοίγουν οι αγορές στην Ιαπωνία και θα έχουμε πανωλεθρία στην παγκόσμια οικονομία.
Σε αυτά τα 10 λεπτά λοιπόν, γρήγορα, ήρθαμε σε συμφωνία.
Αυτή τη φορά δεν ήταν οι στρατιωτικοί αλλά "οι αγορές" που κρατούσαν το όπλο στα κεφάλια όλων μας».
«Ακολούθησε η επιβολή περικοπών και βαριάς λιτότητας, σε πολλές περιπτώσεις σε αυτούς που δεν έφταιγαν για την κρίση. Με τις θυσίες αυτές η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το Ευρώ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: