Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Η ΠΙΤΣΑ Ο ΝΕΥΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο....ΜΥΘΟΣ !!!

Ο Νεύτωνας, αμέσως μόλις τον χτύπησε το μήλο, είπε ότι «η βαρυτική έλξη που αναπτύσσεται μεταξύ δύο σωμάτων είναι ανάλογη του γινομένου των μαζών τους και αντιστρόφως ανάλογη του τετράγωνου της μεταξύ τους απόστασης». Είναι παραβίαση της λογικής να προκύψει μια κοσμοϊστορική θεωρία ακαριαία από την πτώση ενός μήλου, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για το Νεύτωνα, ούτε για εμάς, ούτε για την ιστορική αλήθεια αφού οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι είναι μύθος. Γιά να επιστρέψουμε όμως στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι από τότε έχουν γίνει χιλιάδες νέες ανακαλύψεις και έχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης.
Ο κλάδος της εστίασης γενικότερα είναι αυτός που προσφέρει πάντα τα περισσότερα στον καταναλωτή. Προσφέρει ευκολία, ποικιλία, ταχύτητα και πάνω από όλα είναι το «απολαυστικό διάλλειμα» της καθημερινότητάς του. Ο τομέας της εστίασης και ειδικά η αγορά των fast food, takeaway και delivery διακρίνεται από έντονη κινητικότητα, γεγονός που μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι ρυθμοί της καθημερινότητας «καλούν» τους καταναλωτές να τρώνε ολοένα και περισσότερο εκτός της οικίας τους.
Tις σύγχρονες απαιτήσεις του street food έρχεται να ικανοποιήσει το νέο concept PIZZA C CONO & FRUTTY C CONO.

Η PIZZA C CONO είναι η πρώτη πίτσα σε χωνάκι ενώ το FRUTTY C CONO συνδυάζει τη δροσιά με τις θρεπτικές ιδιότητες των φρούτων και των συνοδευτικών toppings.Είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση στο χώρο του γρήγορου φαγητού μετά από το χάμπουργκερ. Η pizza είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Είναι τόσο απλή και τόσο σύνθετη παράλληλα. Είναι η ερωμένη σου άμα έχεις ξενυχτήσει και θέλεις κάτι να “τσιμπήσεις”.

Είναι η μοναδική γυναίκα που μπορείς να δεις μπάλα μαζί της. Είναι η κολλητή σου που τρέχεις όταν δεν πήγε και τόσο καλά εκείνο το ραντεβού. Είναι η ψυχολόγος σου που θα έχει πάντα, αν όχι μια ζεστή αγκαλιά για εσένα, σίγουρα μια ζεστή μπουκιά. Και δύο. Και τρεις. Αυτό που κάνει την pizza τόσο ιδιαίτερη είναι η ευκολία της να είναι πάντα τόσο ίδια και τόσο διαφορετική. Είναι λίγο σαν τους ανθρώπους. Η pizza έχει στυλ! Άλλες φορές είναι στρογγυλή. Άλλες πάλι όχι. Άλλες φορές είναι παχουλή. Άλλες πάλι όχι. Συνήθως έχει σάλτσα ντομάτας. Άλλά όχι πάντα. Πόσα είδη πίτσας υπάρχουν επιτέλους ;                                                         
Δες μερικά από τα διαφορετικά στυλ:                 
pizza-napoletana1. Ναπολιτάνικη Pizza – Η μοντέρνα.

roman-pizza-thin-crust12. Ρωμαϊκή Pizza – Η λαδερή.

Sfincione3. Sfincione – H παραλληλόγραμμη.

Focaccia4. Focaccia – Η ψωμένια.

Calzones5. Calzones & Panzerotti – Τα γεμιστά.

Lahmajun6. Lahmajun – Η Ανατολίτικη.

Provençal Pissaladiere7. Provençal Pissaladiere – Η Γαλλίδα.

New York Pizza8. New York Pizza – Η τεράστια.

Chicago Pizza9. Chicago Pizza -Η τηγανητή.

Dessert Pizza10. Dessert Pizza Η γλυκιά.
11.Pizza C Cono - Η Μοναδική. Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!       www.pizzaccono.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: