Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΙΤΑΛΙΑ : ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ....''ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΥ'' !!!

H ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην δήμευση επιχειρήσεων κι ακίνητης περιουσίας αξίας 44 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκαν σε μια μαφιόζικη οργάνωση, της οποίας ο φερόμενος αρχηγός ονειρευόταν να μοιάσει στον πρωταγωνιστή της γνωστής ταινίας ο «Σημαδεμένος».
Ο Ουίλιαμ Τσερμπό, ηλικίας 34 ετών, που συνελήφθη τον Απρίλιο του 2014 και τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό στην Κατάνια, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, θεωρείται ύποπτος ότι ήταν αρχηγός μιας οργάνωσης που επιδιδόταν ιδιαίτερα σε λαθρεμπόριο, εκβιασμούς, τοκογλυφία όπως επίσης και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω πολλών επιχειρήσεων και συλλόγων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Τσερμπό επιθυμούσε διακαώς να μοιάσει στον Τόνι Μοντάνα, τον χαρακτήρα της ταινίας Ο Σημαδεμένος που ενσάρκωσε ο Αλ Πατσίνο. Είχε μάλιστα διακοσμήσει τη βίλα του αντιγράφοντας την πολυτελή κατοικία του πρωταγωνιστή της ταινίας κι είχε φτιάξει ακόμα κι έναν θρόνο όπου είχε χαράξει τα αρχικά του ονόματός του, ακριβώς όπως ο κινηματογραφικός Κουβανός βαρόνος των ναρκωτικών.
Απολαμβάνοντας μια άνετη και χλιδάτη ζωή, δήλωσε στην εφορία εισοδήματα συνολικού ύψους 80.000 ευρώ σε διάστημα 14 ετών, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές, το πραγματικό ύψος των εσόδων του ανερχόταν σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, το μέτρο της δήμευσης επιβλήθηκε σε 20 επιχειρήσεις και 30 ακίνητα, μεταξύ αυτών τη βίλα, τα οποία σχετίζονται με τον Ουίλιαμ Τσερμπό κι οι αρχές κατέσχεσαν επίσης πολυτελή ρολόγια. Η αξία όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων υπολογίζεται σε 44 εκατομμύρια ευρώ.
Τα κατασχεθέντα θα παραμείνουν στη δικαιοδοσία του Κράτους μέχρι να εκδοθεί μια οριστική απόφαση σχετικά με την ενοχή ή όχι του ιδιοκτήτη τους η οποία θα καθορίζει εάν θα πρέπει να του επιστραφούν ή να καταστούν οριστικά δημόσια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: