Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....ΓΥΡΩ !!!

Η ισχυρή βενιζελική πτέρυγα πιέζει όσο μπορεί προκειμένου να τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας του χώρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, με ανομολόγητο πόθο να επανέλθει στο προσκήνιο η συνεργασία με την Κεντροδεξιά. 
Την έντονη επίδραση – έως βαθμού... καθοδήγησης
– που ασκεί στις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συχνά πυκνά παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα ερήμην της πολιτικής γραμμής του κόμματος που τον ανέδειξε, επιχειρούν να αξιοποιήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛΛ. 
 
Η συνεχής ρητορική των κυβερνώντων κομμάτων είναι ότι η Γεννηματά άγεται και φέρεται από τις διαθέσεις του Βενιζέλου και κυρίως από την έντονη διάθεσή του να υπερασπιστεί μέχρι κεραίας τη συγκυβέρνησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και να δικαιώσει τις αποφάσεις τους. Στην ίδια γραμμή –συχνά με έντονο πολιτικό τόνο– ακολουθούν επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 
Η πολύ συχνή έκφραση κοινών θέσεων από το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. και το Ποτάμι απέναντι στην κυβέρνηση έχει απασχολήσει πολύ. Είναι εξαιρετικά σύνηθες φαινόμενο τα τρία κόμματα να κρατούν ενιαία γραμμή στη Βουλή, στάση που εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για παράδειγμα, σχεδόν ταυτόσημη είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ με αυτήν της Ν.Δ. στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, με δεδομένο ότι έχουν τον ίδιο βαθμός εμπλοκής. 
Η πρόσφατη στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ έναντι των προτάσεων της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο και η αρνητική, τελικά, θέση του κόμματος αξιοποιήθηκαν στο έπακρο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βασίλη Λεβέντη, που έχει βγει δυνατά στο αντιπασοκικό μεϊντάνι εσχάτως για χάρη του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ την επικρίνουν για μεγάλη ιδεολογική κωλοτούμπα, την οποία, κατά πολλούς, δεν μπόρεσε να εξηγήσει και να τεκμηριώσει επαρκώς, με δεδομένη την πάγια θέση του κόμματος αλλά και δική της για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: