Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ - ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΜΕ ΤΑ....ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ !!!

Τα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» αντιστοιχούν στο επίσημο όριο της φτώχειας! Τάδε έφη ο ανεκδιήγητος και αναίσχυντος υπουργός Εργασίας, Γεώργιος Κατρούγκαλος (Ναι! Αυτός που δηλώνει «Κομμουνιστής»…).
Δηλαδή, κατά την άποψη του (άποψη και της κυβέρνησης φυσικά) ένας συνταξιούχος με 384 ευρώ το μήνα, δεν θεωρείται φτωχός.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι, κατά τον Κατρούγκαλο, αυτός ο συνταξιούχος είναι μάλλον προνομιούχος, μιας και διαθέτει εισόδημα που τον σώζει από την έσχατη ένδεια… Αυτή είναι «αριστερή» πολιτική!
Θα κάνουμε λοιπόν μια πρόταση: Να πάρει ο Κατρούγκαλος, 384 ευρώ το μήνα, για ένα εξάμηνο, και να ζήσει μόνο με αυτά.
Και μετά να πει στους συνταξιούχους πως τα κατάφερε, για να τα καταφέρουν κι αυτοί.Με το που ξεβρακώθηκαν πλήρως, προκειμένου να γίνουν υπουργοί και βουλευτές, άρχισαν να κάνουν το κομμάτι τους και... να ζουν τη ζωή τους. Τρανό παράδειγμα ο... Καρούμπαλος (Κατρούγκαλος), ο οποίος - άμα τη υπουργοποιήσει του - άρχισε να βάζει κομψά μαντηλάκια στην τσέπη του σακακιού του, να περιποιείται το μούσι του, να κάνει πιστολάκι στα μαλλιά του και να πατά στις μύτες των ποδιών, προκειμένου να φαίνεται ψηλός στις φωτογραφίες. Ο κλασσικός μεταμοντέρνος αρλεκίνος, που έγινε διάσημος, μήπως βρει επιτέλους γκόμενα! Απλοϊκή-με την πρώτη ματιά- προσέγγιση, αλλά ουσιαστική. Η ψυχολογία και κατ’ επέκταση η προσωπικότητα, παίζουν σημαντικό (αν όχι τον κύριο) ρόλο στην Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: