Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την πορεία των εσόδων και την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2016, ενώ αφήνουν αιχμές για μερίδα των ΜΜΕ και κόμματα της αντιπολίτευσης
«Η επιμονή της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου να παρουσιάσουν μια εικόνα οικονομικής καταστροφής έχει ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών και προσθέτουν πως «κάποιοι διαπιστώνουν κατάρρευση εσόδων, απόκλιση από τους στόχους, κίνδυνο ενεργοποίησης του “κόφτη” και άλλα τέτοια δραματικά»
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ,  η «εικόνα καταστροφής» στηρίζεται στο γεγονός ότι τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά τον Ιούλιο, εμφανίζονται 354 εκατ. ευρώ κάτω από τον στόχο. Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, «η απόκλιση αυτή αφορά μόνο τον συγκεκριμένο μήνα και υπερκαλύπτεται από την ιδιαίτερα θετική πορεία του προηγούμενου εξαμήνου».
Παράλληλα, αναφέρουν ότι «για ολόκληρο το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού είναι 422 εκατ. πάνω από τον στόχο,
με δεδομένο μάλιστα ότι οι επιστροφές φόρων (που εξ ορισμού μειώνουν τα καθαρά έσοδα) είναι αυξημένες κατά 220 εκατ. πάνω από το στόχο».
Τέλος, αφήνουν αιχμές κατά αυτών που προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω μια διαστρεβλωμένη εικόνα με κατάρρευση των εσόδων. «Εάν κάποιος θέλει να εξετάσει στα σοβαρά την πορεία των εσόδων θα πρέπει να δει τον τακτικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, εάν θέλει να παραπλανήσει και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, θα επικαλεστεί τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων  ή οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί στην εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων».
  ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: