Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η BNP PARIBAS !!!

Η Ελλάδα δεν πληροί ούτε τα στοιχειώδη για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και έτσι εξηγείται γιατί στον κρίσιμο αυτό τομέα….οι επιδόσεις της Ελλάδος θυμίζουν την υποσαχάρια Αφρική αναφέρει στέλεχος του investment banking της Γαλλικής τράπεζας BNP Paribas που μίλησε στο bankingnews.
Μπορεί ο τουρισμός και η ωραία τοπογεωγραφία της Ελλάδος να την καθιστούν τόπο διακοπών αλλά ως οικονομία θυμίζει σεληνιακό τοπίο, κανείς δεν θέλει να επενδύσει αναφέρει η BNP Paribas.

Με μια σκληρή γλώσσα αναφέρει τα εξής 
«Οι συνθήκες στην Ελλάδα για ξένες επενδύσεις είναι αποκρουστικές.
Το φορολογικό καθεστώς απαράδεκτο. 
Έλληνας πελάτης της τράπεζας, μεγάλος για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρηματίας, μας ανέφερε ότι το φορολογικό σοκ στην Ελλάδα είναι τέτοιας κλίμακας για τις επιχειρήσεις που πολλές εταιρίες ακόμη και εάν έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα έχουν μεταφέρει τα διαθέσιμα τους στο εξωτερικό και δεν σχεδιάζουν άλλες επενδύσεις.
Οι υφιστάμενες εταιρίες δεν επενδύουν και οι ξένοι βλέπουν την Ελλάδα ως μια άρρωστη κατάσταση…
Παράλληλα είναι εντυπωσιακό ότι ενώ το εργατικό κόστος έχει μειωθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια λόγω της μείωσης των μισθών η Ελλάδα δεν κατάφερε να προσελκύσει ούτε μια σοβαρή ξένη επένδυση. 
Αυτό μεταφράζεται σε αποτυχία της οικονομικής πολιτικής.
Παλαιότερα υπήρχαν ξένες τράπεζες στην Ελλάδα με μεγάλη παρουσία έφυγαν όλες. 
Όταν οι τράπεζες φεύγουν αυτό σημαίνει σκληρή αποεπένδυση. 
Ταυτόχρονα ένας άλλος παράγοντας που επιδρά αρνητικά είναι προφανώς το επικίνδυνο μείγμα, πολιτικό σύστημα, προγράμματα διάσωσης και πολιτικές λιτότητας.
Ποιος μπορεί να πει πότε θα τελειώσει το ελληνικό μαρτύριο;
Ποιος μπορεί να πει πότε θα ανακάμψει η οικονομία; 
Κανείς δεν ξέρει ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε και οι δανειστές. 
Πειραματίζονται πάνω σε ένα ημιθανή την Ελλάδα με γιατροσόφια.
Δείτε ακόμη και την επίδραση των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Όλα τα κράτη δανείζονται πέριξ του μηδενός ή με αρνητικά επιτόκια η Ελλάδα έχει διασφαλίσει ένα επιτόκιο 0,9% περίπου στα νέα δάνεια αλλά η ποσοτική χαλάρωση δεν μπορεί να την ευνοήσει στρατηγικά.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από την διεθνή κοινότητα ως μια άρρωστη κατάσταση. 
Μπορεί ο τουρισμός και η ωραία τοπογεωγραφία της Ελλάδος να την καθιστούν τόπο διακοπών αλλά ως οικονομία θυμίζει σεληνιακό τοπίο, κανείς δεν θέλει να επενδύσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: