Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ - ΟΛΑΝΤ....ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ G20 !!!

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα στις 4 – 5 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών των τριών ηγετών θα βρεθεί η κατάσταση στην Ουκρανία.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Β. Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, κατά την οποία ο ίδιος έκανε λόγο για «προκλήσεις» της Ουκρανίας στην Κριμαία.
Από την πλευρά τους οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη διαφαινόμενη κλιμάκωση της έντασης στο ζήτημα της Ουκρανίας, και όλοι μαζί συμφώνησαν να συναντηθούν για την περαιτέρω συζήτηση του θέματος.
Υπενθυμίζεται ότι Γερμανία και Γαλλία είναι οι δύο δυτικές δυνάμεις που έχουν διαπραγματευτεί με Ρωσία και Ουκρανία το σχέδιο ειρήνευσης του Μινσκ για τη λήξη της ένοπλης αντιπαράθεσης Ουκρανίας και φιλορώσων αποσχιστών στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, οι αψιμαχίες των δύο πλευρών έχουν αρχίσει εκ νέου.
Σημειώνεται τέλος ότι στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία, από τον Απρίλιο του 2014, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 9.500 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: