Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΑΡΚΟΖΙ....ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!!

Η εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και 13 συγκατηγορουμένων του σε μια υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της εκστρατείας για την επανεκλογή του το 2012, δήλωσαν σήμερα μια δικαστική πηγή και πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.
Επαφίεται τώρα στους ανακριτές να αποφανθούν για το αίτημα αυτό, αλλά πρέπει να περιμένουν το λιγότερο έναν μήνα ώστε να αφήσουν χρόνο στα μέρη να καταθέσουν τυχόν πρόσφυγες.
Το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον Νικολά Σαρκοζί, υποψήφιο στις προκριματικές εκλογές που διοργανώνει η δεξιά αντιπολίτευση στις 20 και 27 Νοεμβρίου για να ορίσει τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2017.
Μια απόφαση να παραπεμφθεί ενώπιον του δικαστηρίου πριν από τις προκριματικές εκλογές θα απειλούσε τη φιλοδοξία του να ξαναγίνει ένοικος του Ελιζέ.
Η εισαγγελία ζητεί την παραπομπή του Νικολά Σαρκοζί «για υπέρβαση του ορίου των προεκλογικών δαπανών» και την «αναφορά» στον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012 «στοιχείων που εσκεμμένα υπολογίστηκαν χαμηλότερα», ανέφερε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.
Η έρευνα αφορά ευρύτερα ένα τεράστιο σύστημα πλαστών τιμολογίων με σκοπό να συγκαλυφθεί η υπέρβαση κατά 18,5 εκ. ευρώ του ορίου των επιτρεπόμενων προεκλογικών δαπανών που είχε οριστεί στα 22,5 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: