Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ....''ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ'' !!!

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και εκταμίευσης της υποδόσης παραμένει όπως έχει ήδη καθορισθεί και προβλέπει την έγκριση από το EuroWorking Group στις 29 Σεπτεμβρίου και την οριστική απόφαση για εκταμίευση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.                                                                                             
Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
* Η μεταφορά των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ (εκτός απροόπτου θα χρειαστεί νομοθετική κύρωση και γι’ αυτό το θέμα), αλλά και τη μεταφορά της ομάδας των ΔΕΚΟ στο καινούργιο Ταμείο
* Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό με κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων (ασφάλιση στον ΟΓΑ σε περιοχές με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους), κατάργηση των εκπτώσεων στις εισφορές του κλάδου υγείας, καθώς και των εκπτώσεων που αφορούν την αναγνώριση πλασματικών ετών.
* Η τροποποίηση της νομοθεσίας για το ειδικό τέλος ΕΤΜΕΑΡ μέσω του οποίου αποπληρώνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
* Η θέσπιση των πόρων που απαιτούνται για τη λειτουργία της νέας ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων.
* Οι νομοθετικές αλλαγές για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Στόχος είναι να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο από την Ολομέλεια τη Δευτέρα και να ενταχθούν σε αυτό και οι διατάξεις που θα αφορούν τον ακατάσχετο λογαριασμό και τις αδήλωτες καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: