Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ....ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ !!!

Έως την Κυριακή 25/9/2016 και ώρα 23.59 μ.μ. θα μπορούν οι επιλαχόντες του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να βρουν μια θέση στις δομές που συμμετάσχουν ώστε να εξασφαλίσουν την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους

www.dikaiologitika.gr
Την απόφαση με βάση την οποία θα πάρουν τα περίπου 10.000 αδιάθετα voucher τα 36.769 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών ως επιλαχόντες του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤΑΑ.

Τα κριτήρια

Όπως είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr, τα κριτήρια θα είναι δύο:
1.Η σειρά προτεραιότητας με βάση τα μόρια των επιλαχόντων
2.Το αν έχουν βρει ή όχι θέση σε παιδικούς. Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την τροποποίηση της ΚΥΑ η οποία θα γίνει αύριο, θα εκδώσει, την Παρασκευή ανακοίνωση με την οποία θα καλεί τους 36.769 επιλαχόντες γονείς να υποβάλουν εντός δέκα ημερών:
Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς;
α) Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν βρει θέση σε παιδικό σταθμό
β) Βεβαίωση του παιδικού σταθμού ότι η θέση έχει, όντως, βρεθεί
Με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί ότι ανάμεσα στους περίπου 10.000 επιλαχόντες θα υπάρχουν και αυτοί που δεν θα έχουν βρει θέση σε παιδικό σταθμό, με στόχο η τοποθέτηση στις κενές θέσεις των παιδικών σταθμών να γίνει το πολύ έως τις αρχές Οκτωβρίου.
Αναφορικά με τις 15.000 επιπλέον παιδιά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, τα voucher αναμένεται να δοθούν με τον ίδιο τρόπο στους επιλαχόντες, όταν θα εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση από το υπουργείο.ΕΕΤΑΑ: Αγώνας δρόμου για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ
Έως την Κυριακή 25/9/2016 και ώρα 23.59 μ.μ. θα μπορούν οι επιλαχόντες του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να βρουν μια θέση στις δομές που συμμετάσχουν ώστε να εξασφαλίσουν την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους Η ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»καλεί τους υποψηφίους οι οποίοι συμμετείχαν στη πρόσκληση για το έτος ‎2016-2017, και δεν έλαβαν voucher, λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, να δηλώσουν την πρόθεσή τους να τους χορηγηθεί voucher Οι ενδιαφερόμενοι επιλαχόντες θα πρέπει να αποστείλλουν στην ΕΕΤΑΑ βεβαίωση του Φορέα/Δομής παροχής των σχετικών υπηρεσιών περί αποδοχής του τέκνου ή των τέκνων τους, στην περίπτωση που τους χορηγηθεί voucher. Η αίτηση των υποψηφίων καθώς και η σχετική βεβαίωση του Φορέα/Δομής πρέπει να υποβληθούν, σε αρχεία μορφής pdf, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: voucher@eetaa.gr Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω έντυπα, τα οποία επισυνάπτονται στην παρούσα : 1. ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ για τη χορήγηση πρόσθετων «Αξιών Τοποθέτησης» (voucher), και 2. ΒΕΒΑΙΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ του φορέα/δομής για κάθε παιδί, ότι διαθέτει θέση στη συγκεκριμένη Δομή και Κατηγορία Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. θα χορηγήσει voucher στους ανωτέρω υποψήφιους σύμφωνα με τη μοριοδότηση που έχει ήδη διενεργήσει, μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: