Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ !!!

Την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο, ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με παραπεμπτική σε δίκη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.
Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης». Επίσης, φέρεται να εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, να διατάξει την προφυλάκιση του Β. Μαρινάκη, καθώς κρίνει ότι ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τον όρο αποχής από τις δραστηριότητες της ομάδας, που του είχε επιβληθεί από την ανάκριση.
Με την πρόταση του ο κ. Δασκαλόπουλος ζητά την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου, απάτης και εκβίασης κατ έξακολούθηση και δόλιας και σκόπιμης παρέμβασης με σκοπό την αλλοίωση της έκβασης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος. Ζητά επίσης παραπομπή επτά πρώην στελεχών της ΕΠΟ για τέσσερα κακουργήματα αντίστοιχα με αυτά του Β. Μαρινάκη καθώς και άλλων 20 προσώπων , διαιτητών, ποδοσφαιριστών, ενός προπονητή και παραγόντων ομάδων για την κατηγορία της σκόπιμης παρέμβασης προς αλλοίωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος.
Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η προφυλάκιση του επιχειρηματία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: