Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ !!!

Σήμερα Τρίτη 27/9/2016 το απόγευμα στη Βουλή ολοκληρώνεται το έγκλημα του ξεπουλήματος της χώρας από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων. Προς ψήφιση τίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Tο νερό (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΡΘ), το ρεύμα (ΔΕΗ), τα κτίρια και τα οικόπεδα των σχολείων (ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, δηλ. πρωην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ και ΔΕΠΑΝΟΜ), μέσα σταθερής τροχιάς (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ) και η αμυντική βιομηχανία της χώρας (ΕΛΒΟ). Όλα αυτά περνάνε στο Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με σκοπό να πουληθούν, όπως ήδη πουλήθηκαν τα αεροδρόμια, το Ελληνικό, τα λιμάνια, τα κτίρια των Υπουργείων.
Το νερό ακόμη και αυτό λοιπόν το αγαθό η αριστερή μας κυβέρνηση σχεδιάζει να το ξεπουλήσει σε ιδιωτικές εταιρείες προς δόξαν των δανειστών.
Θα πούμε το νερό νεράκι, αλλ' αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί και τόσο τους κυβερνώντες - απορώ με τον κυνισμό τους, τόσο παχύδερμα πια...
Το ταμείο (βίαιων) ιδιωτικοποιήσεων έχει βαλθεί να κατασπαράξει όλο σχεδόν τον εθνικό πλούτο.
Είναι γνωστό τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του νερού, από όλες τις χώρες που αυτό συνέβη είναι έγκλημα! Αύξηση τιμής για το πιο βασικό δημόσιο αγαθό, νοικοκυριά χωρίς νερό, μη συντήρηση δικτύου με αποτέλεσμα αρρώστειες, ακόμη και θανάτους! Το ίδιο το ΣτΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι η ιδιωτικοποίηση είναι αντισυνταγματική, ενώ η εταιρεία Σουέζ, που εποφθαλμιά την ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΡΘ, εκδιώχθηκε από το Παρίσι και το δίκτυο ύδρευσης του Παρισιού πέρασε ξανά σε Δημοτική Επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: