Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ. ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ !!!

Η παρακράτηση της εισφοράς ασθενείας 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ τον Οκτώβριο φέρνει αναδρομικές μειώσεις, από την πρώτη Ιουλίου, στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Μειώσεις θα υπάρξουν και σε κύριες και σε επικουρικές συντάξεις. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ, προβλέπεται η παρακράτηση της εισφοράς ασθενείας από τις συντάξεις  του μηνός Οκτωβρίου 2016 και η παρακράτηση των ποσών που δεν παρακρατήθηκαν από τον Ιούλιο  σε 4 ισόποσες δόσεις και την πρώτη δόση από τη σύνταξη του μηνός Νοεμβρίου 2016
Οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα εφαρμοστούν παράλληλα με την αναδρομική παρακράτηση των ποσών έναντι των, επίσης αναδρομικών, περικοπών που γίνονται σε όσες επικουρικές υπερβαίνουν τα 1.300€ μεικτά μαζί με την κύρια. Αυτοί που πλήττονται από την πολλαπλή παρακράτηση της εισφοράς ασθενείας 6% είναι όσοι  λαμβάνουν διπλές συντάξεις και είχαν ζητήσει την εξαίρεση από την εισφορα της 1 από τις 2 συντάξεις και οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που θα πληρωνουν εισφορά  και στη σύνταξη και στο μισθό.
Ελαφρύνσεις θα υπάρξουν για τους συνταξιούχους που έχουν μια σύνταξη και από 1/8/2016 έως 31/12/2016, απαλλάσσονται από την παρακράτηση της  εισφοράς όλοι όσοι απώλεσαν πάνω από 30 ευρώ μηνιαίως της παροχής Ε.Κ.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: