Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΙΖΟΥΝ....ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ !!!

Είναι φανερό πως η αντιπολίτευση, η παλιά διαπλοκή στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και όσοι έχουν συμφέρον από μια πολιτική αναταραχή «παίζουν τα ρέστα τους», ώστε να έρθουν έτσι τα πράγματα που ο Οκτώβριος να σημαδευτεί από μια ισχυρή πολιτική κρίση διακυβέρνησης της χώρας.
Ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να κλονίσουν την κυβέρνηση - το πιο πιθανό είναι πως δεν θέλουν τόσο γρήγορα την πτώση της, έστω κι αν τη ζητούν καθημερινά -, είναι αρκετό γι’ αυτούς να προκαλέσουν τέτοια φθορά στον κυβερνητικό συνασπισμό που να τους επιτρέπει να συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων ή ακόμη και να προωθήσουν ό,τι θεωρούν πως εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντά τους.


Ως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι τέσσερις υπερθεματιστές πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση (το 30%) των τιμημάτων που πρόσφεραν για την τηλεοπτική άδεια την οποία απέκτησαν. Συγκεκριμένα 14,5 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να καταβάλει ο ΣΚΑΪ, 18 εκατομμύρια η εταιρεία του Καλογρίτσα, 25 εκατομμύ
ρια ο ΑΝΤΕΝΝΑ και 24 εκατομμύρια η εταιρεία ALTER EGO του Μαρινάκη.
Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 30ή Σεπτεμβρίου, καθώς συνεδριάζει η διευρυμένη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία θα κρίνει εάν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αν η καταβολή της δόσης σκαλώσει σε κάποιον ή σε κάποιους από τους υπερθεματιστές, η κυβέρνηση θα έχει υποστεί πλήγμα και η αντιπολίτευση θα έχει ισχυροποιήσει τη θέση της. Και αν το ΣτΕ δικαιώσει τους νυν και πρώην καναλάρχες που έχουν προσφύγει σε αυτό, το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσουν έντονες πολιτικές εξελίξεις.
ΕΦ.ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: