Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ....ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ !!!

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, επισήμανε ότι σήμερα «τρέχει» η τρίτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της, μετά την ένταξή της στο Υπερταμείο την περασμένη Τρίτη.
«Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι πουλώντας το 23% σε ιδιώτη, το Δημόσιο θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο αφού θα κατέχει το 51%. Αυτό δεν ισχύει.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι θα μπει στρατηγικός επενδυτής και στην ΕΥΑΘ, δηλαδή ο ιδιώτης - πέρα από το 23% - θα έχει λόγο και στη διοίκηση της εταιρείας. Πρόκειται λοιπόν για μια έμμεση ιδιω­ τι­κο­ποί­η­ση, για ένα ΣΔΙΤ (Σύ­μπρα­ξη Δη­μό­σιου και Ιδιω­τι­κού Τομέα)» υπογράμμισε ο Γ. Αρχοντόπουλος. Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Ενιαίου Κρατικού Φορέα που θα διαχειρίζεται με τον σωστό τρόπο και σε ολόκληρο τον κύκλο υδροδότησης τους υδάτινους πόρους, ξεκινώνας από τις πηγές και φτάνοντας έως τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης δηλώνοντας ταυτόχρονα πως το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης και μετατροπής του σε ένα κοινό εμπόρευμα.
Ο ΓΓ του ΚΚΕ επίσης τόνισε πως είναι ανάγκη να ανατραπεί άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο που επέβαλε η κοινοτική οδηγία για το νερό, αναφερόμενος ταυτόχρονα στην ανάγκη για κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό που δεν θα αφορά μόνο το οικονομικό σκέλος αλλά και το ζήτημα του νερού ευρύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: