Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Ο....ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ....53+ ΚΑΙ ΟΙ....ΕΡΙΝΥΕΣ !!!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση των “53” να συνεδριάσουν, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να κατεβάσουν υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα.
Πιο αναλυτικά, τη διαφοροποίησή τους με επιλογές της σημερινής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να καταδείξουν με εκκωφαντικό τρόπο οι «53+», η αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση στο κόμμα και γι′ αυτό εξετάζουν το ενδεχόμενο να προτείνουν άλλη υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες για την εξεύρεση ενός προσώπου που θα μπορεί να λάβει ένα ικανοποιητικό ποσοστό από τους συνέδρους, ώστε να μην εκλεγεί ο Α.Τσίπρας.
Η ομάδα των «53+» κατέθεσε κείμενο με έντονες διαφωνίες για την πολιτική της ηγεσίας και ιδίως για το άνοιγμα στους πρώην Πασόκους. Μεταξύ άλλων, δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με τις προσχωρήσεις προσώπων και τις Πασοκικές λογικές, ζητούν άμεση αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους, αντιτίθενται στη διάλυση των τάσεων και δηλώνουν ότι το Μνημόνιο που υπογράφηκε πέρσι από την κυβέρνηση απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό πρόγραμμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας όταν μίλησε από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε το στίγμα για ένα ενωμένο κυβερνητικό κόμμα, απαλλαγμένο από τις… πληγές του καλοκαιριού του 2015. Πολλές φορές αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, όμως ποτέ δεν τους κατονόμασε. Αρκέστηκε στον χαρακτηρισμό «πρώην σύντροφοι» και μάλιστα πολλές φορές. Οι «53+» ελέγχουν περί το 12%-15% του σώματος, αλλά έχουν επιρροή και σε ευρύτερες δυνάμεις. Εκφράζουν, δε, φόβους ότι η παντοκρατορία του Αλέξη Τσίπρα και της σημερινής ηγετικής ομάδας θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μετάλλαξη από ένα μαζικό, δημοκρατικό, πλουραλιστικό και πολυτασικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς σε άνευρο πολιτικό μόρφωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: