Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ....ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ !!!

Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το βράδυ της Τετάρτης και τους ανώτατους δικαστικούς το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε το μεσημέρι ένα άλλο σημαντικό καθήκον: να παρουσιάσει και επισήμως τη σύνθεση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχει και ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης. Στο εξώφυλλο του τεύχους 945 του «Οικογενειακού Θησαυρού» που κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου του 1975, φιγουράρουν πέντε γνωστοί ηθοποιοί: Η Γωγώ Αντζολετάκη, η Νόρα Βαλσάμη, η Μάρθα Καραγιάννη, η Ελένη Φιλίνη και ο νεαρός τότε Γιώργος Κιμούλης. Ο τίτλος πάνω από τα πρόσωπά τους ήταν προφητικός και συνάμα αινιγματικός. Εγραφε: «Ποιοι θα κάνουν Συνταγματική αναθεώρηση;». Και από κάτω «Φόβος και τρόμος στο θέατρο».
Φαίνεται ότι ο Γιώργος Κιμούλης δεν έκρυβε από τότε τις προθέσεις του, καθώς τότε δήλωνε στην δημοσιογράφο ότι κάποια μέρα ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την πολιτική και να βοηθήσει στην αναθεώρηση των θεσμών. Μάλιστα είχε συστήσει από τότε μια επιτροπή ηθοποιών -συνταγματολόγων για να ξεκινήσει ένα διάλογο πάνω στο θέμα «Σύνταγμα και Υποκριτική».
Και ήρθε η ώρα το όνειρο του νεαρού τότε ζεν πρεμιέ να γίνει τελικά πραγματικότητα 46 ολόκληρα χρόνια μετά. Η τοποθέτησή του στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος δείχνει ότι με επιμονή και υπομονή το σύμπαν και η Αριστερά συνωμοτούν για να κάνουν τα όνειρα των ανθρώπων πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: