Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΟΟΣΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ....ΥΨΗΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ !!!

«Βέλη στην φέρετρα των επιχειρημάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ζητά περικοπές συντάξεων και επιδομάτων από την ελληνική κυβέρνηση έρχονται να δώσουν στοιχεία που συγκέντρωσε ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη και τα οποία δείχνουν πως η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση σε σύνολο 61 κρατών σε σχέση με το ύψος των δημοσίων κοινωνικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Αποτέλεσμα εικόνας για φτωχεια
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ οι δαπάνες για κοινωνικές μεταβιβάσεις παραμένουν το 2016 στις περισσότερες χώρες μέλη του ΟΟΣΑ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Οι δαπάνες για επιδόματα, συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη είναι υψηλότερες από το 30% του ΑΕΠ στη Γαλλία και τη Φινλανδία και πάνω από το 25% του ΑΕΠ στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα ανέρχονται στο 27% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 48 δισ. ευρώ, όταν οι συνολικές κρατικές δαπάνες ανέρχονται σε περίπου 90 δισ. ευρώ. Πιο απλά στην Ελλάδα το 50% της κρατικής δαπάνης κατευθύνεται για κοινωνικές μεταβιβάσεις. Στο άλλο άκρο η Χιλή, η Κορέα, η Λετονία, το Μεξικό και η Τουρκία δαπανούν λιγότερο από το 15% του ΑΕΠ για επιδόματα, συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: