Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....ΠΩΣ Η ΕΦΗ ΘΩΔΗ ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ !!!

Με συμβιβασμό έληξε γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προκύπτει ότι το μάθημα θα συνεχιστεί με τα παλιά βιβλία - ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι "τα βιβλία θα παραμείνουν τα ίδια" - ενώ θα εφαρμοστούν τα νέα προγράμματα διδασκαλίας (μέθοδος, εμπλουτισμός, κλ.π).
Ανεπισήμως, κυβερνητικές πηγές μετέφεραν την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα της συνάντησης προσθέτοντας "όσοι επένδυαν σε όξυνση των σχέσεων μεταξύ Κυβέρνησης - Εκκλησίας διαψεύστηκαν. Υπήρξαν παρεξηγήσεις οι οποίες λύθηκαν. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν τρία σημεία:
1. Ξεκαθαρίστηκε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης δεν ειναι να πετάξει έξω από τα σχολεία το μάθημα των Θρησκευτικών. Η διδακτέα ύλη θα παραμείνει η ίδια και στο τέλος του σχολικου έτους θα υπάρξει αξιολόγηση στην οποία θα ληφθούν υπόψη και οι θέσεις της Εκκλησίας.
2. Ο κ. Ιερώνυμος δεν είχε ενημερωθεί σωστά για τις κυβερνητικές προθέσεις για το ζήτημα του βιβλίου των θρησκευτικών.
3. Λύθηκε και η παρεξήγηση μεταξύ Φίλη-Εκκλησίας καθώς ο υπουργός εξήγησε ότι δεν έχει πρόθεση να συγκρουστεί με τον θεσμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται μετά τη συνάντηση σε πλήρη σύμπνοια τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Παιδείας.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας έκανε λόγο για συνάντηση σε καλό κλίμα και τόνισε ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: