Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε.....ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!

Εχει στοιχεία φάρσας να χειροκροτείται ο Π. Καμμένος από τους συνέδρους όταν τους προσφωνεί “συντρόφισσες και σύντροφοι” πριν μιλήσει για τον “νέο Γοργοπόταμο”.
Και είναι μια παρακμιακή εκδοχή πολιτικού vintage να βλέπει κανείς την Μ. Ξενογιαννακοπούλου δίπλα στον Κ. Ζουράρι, λίγο πιο κει τον Κοτσακά και τον Τζουμάκα να σηματοδοτούν με το πηγαίο χαμόγελό τους το άνοιγμα στο κέντρο. Η “κοπριά του ΠΑΣΟΚ” αλέθεται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει μπολιαστεί με τον εθνικολαϊκισμό των ΑΝΕΛ.
Ο Α. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός κερδίζοντας ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ έχοντας υιοθετήσει βασικούς κώδικες επικοινωνίας, ακόμη και το στυλ του ιδρυτή του. Ετσι κι αλλιώς, η τεχνική υποκαθιστά την πολιτική στην περίπτωσή του και ευρύτερα στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ τ
ο μνημόνιο είναι το μοναδικό οικονομικό σχέδιο εδώ και πάνω από έξι χρόνια.
Ανοιξε, λοιπόν, τις πόρτες του κόμματος του σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ με διάφορα ασαφή κριτήρια (Κουρουμπλής, Σπίρτζης, Τζάκρη, Μπόλαρης κα) προσέχοντας να μην θίγεται η βαθιά υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωσοσιαλιστές τον ενθαρρύνουν για ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση στη σοσιαλδημοκρατία και αυτός συνεχίζει με νέες συμμμαχίες, όχι πολύ επιλεκτικά, με βάση την αρχή που εφαρμόζει σε πολλά, το “όλα μαζί”, συμβατό με τον ελληνικό αχταρμά πολλαπλών επιπέδων.
Θέλει και Μουζέλη και Κοτσακά και Τσουκαλά και Τζουμάκα. Γίνεται; Οπως γινόταν πάντα στο ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, του Κ. Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου. Σε μια σοσιαλδημοκρατία ελληνικού τύπου που, για παράδειγμα, θεωρεί συνομιλητή της τον Μ. Βορίδη αλλά δεν ανέχεται τον Ν. Φίλη.
Τελικά, οι Έλληνες δεν μπορούν να σκοτώσουν τον ΠΑΣΟΚο που κρύβουν μέσα τους.
Οπότε, έκαναν και τον Τσίπρα ΠΑΣΟΚο, και τον ΣΥΡΙΖΑ τον έκαναν ΠΑΣΟΚ. Αυτό έχει αντιληφθεί ο Αλέξης Τσίπρας και σηκώνει ήλιους - με τα λόγια - όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Τελικά το ΠΑΣΟΚ θα πεθάνει.
Μαζί με τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: