Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.....''ΦΩΤΙΑ'' ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ !!!

Στα άκρα οδηγεί τη σύγκρουση με την Πολιτεία η Ιεραρχία, επιστρατεύοντας μεταξύ άλλων και πατροπαράδοτα πασχαλινά έθιμα εναντίον του υπουργού Παιδείας.

Ανοιξαν διάπλατα τα παράθυρα της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Ιεραρχία της Εκκλησίας στη Μονή Πετράκη προκειμένου να μην πνίξει ο καπνός τους Μητροπολίτες που παρακολουθούσαν με ευλάβεια το ομοίωμα του Νίκου Φίλη να παραδίνεται στις φλόγες .
Ολα ξεκίνησαν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έκανε δεκτή την πρόταση του Σεραφείμ Πειραιώς να «κάψουν τον προδότη όπως καίγεται κάθε χρόνο τις ιερές ημέρες του Πάσχα ο Ιούδας και όποιος τα βάζει με την Εκκλησία γενικότερα».

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε φέρει στη σημερινή συνεδρίαση το ομοίωμα του υπουργού Παιδείας ποτισμένο με παραφινέλαιο. Τη φωτιά άναψε τιμής ένεκεν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ενώ όλοι οι Ιεράρχες προσευχήθηκαν γύρω από τη φωτιά «να καεί ο Φίλης όπως καίγεται το ομοίωμά του».

Νωρίτερα όταν όμως ο υπουργός Παιδείας έδωσε το χέρι του στον Μακαριότατο ήρθε αντιμέτωπος με την πασίγνωστη χειρονομία όπου δύο δάχτυλα ενώνονται. Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος είπε επιτακτικά στον Νίκο Φίλη να «κόψει φιλία».

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής δήλωσαν στη συνέχεια ότι ο Μακαριότατος Ιερώνυμος θέλησε να δείξει ότι η Εκκλησία παραμένει πάντα κοντά στη νεολαία και υιοθετεί τις χειρονομίες της, ενώ ενημέρωσε πως ο κ. Ιερώνυμος έκανε επίσης unfriend τον Νίκο Φίλη στο Facebook.



Δεν υπάρχουν σχόλια: