Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟΥ...ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!!

«Δεν είναι πρόβλημα», υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος, προκαλώντας την αντίδραση τόσο της Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, οι οποίοι τόνισε πως «δεν είναι βιώσιμο».
Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως χρειάζεται άμεσα ελάφρυνση. Μάλιστα επανέλαβε πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί και προϋπόθεση, βασικό όρο, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα απαιτούνται βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Οι όροι μας είναι γνωστοί εδώ και καιρό και δεν έχουν αλλάξει» τόνισε.
Την άποψη του ΔΝΤ ενστερνίζεται και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. «Η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος είναι η αναδιάρθρωσή του», τόνισε κατηγορηματικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.  «Εδώ και πολύ καιρό έχουμε εμπλακεί σε βάθος με την Ελλάδα και στα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και στο θέμα του χρέους. Ευτυχώς, δεν είμαστε σε φάση άμεσης κρίσης», πρόσθεσε. «Ήταν σημαντικό ότι στην τελευταία συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τους εταίρους της αποφασίσθηκε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και ότι η Ελλάδα έπρεπε να σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου. Και πως στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει μια συναίνεση που θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους. Πάντα πίστευα ότι το συντομότερο που θα φθάσουμε σε αυτό, το καλύτερο, διότι η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Όσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: