Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

THIS IS....''NOT'' A COUP !!! [ video ]

«Η τρόικα είναι ακόμη εδώ», επισημαίνει στο 4ο μέρος του ντοκιμαντέρ του, με τίτλο «Παραδοθείτε ή θα πεθάνετε» ο βρετανός δημοσιογράφος του αγγλικού τηλεοπτικού δικτύου «Channel 4» και της εφημερίδας «Guardian», ο Paul Mason, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Ναι, αυτό είναι γεγονός», απαντά ο πρωθυπουργός και αποδίδει τη σκληρή στάση των δανειστών στην επιθυμία τους να αποφύγουν ένα «ντόμινο» σε όλη την Ευρώπη. «Οι Έλληνες ψήφισαν κατά 61% να αψηφίσουν την Ευρώπη και να απορρίψουν τη λιτότητα. Μετέτρεψαν την ελληνική λέξη ΟΧΙ σε ένα παγκόσμιο μήνυμα. Τώρα υποψιάζονται πως πρόκειται να προδοθούν», σχολιάζει στο 4ο επεισόδιο ο βρετανός δημοσιογράφος. «Μετά την ευφορία του ΟΧΙ και για το τι νομίζει ο καθένας ό,τι σημαίνει, ο έλληνας πρωθυπουργός μιλάει (σ.σ.: σε διάγγελμα) για το τι σημαίνει για αυτόν: “Η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας”. Ο Τσίπρας ξεκινά να γράφει ένα νέα, τελικό συμβιβασμό», προσθέτει.
O Paul Mason αναφέρεται στην περιβόητη 17ωρη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, όπου η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε τη συμφωνία με τους τοκογλύφους - δανειστές, έχοντας απέναντι το… GREXIT του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ερώτηση του βρετανού δημοσιογράφου, γιατί εκείνη τη βραδιά στις Βρυξέλλες δεν τα βρόντηξε και να φύγει, δεδομένης της στήριξης του κόσμου, ο έλληνας πρωθυπουργός απαντά πως επέλεξε να μην γίνει ήρωας της μιας βραδιάς, καθώς μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστροφή για τη χώρα.


Το αποτέλεσμα της συμφωνίας γνωστό: το 3ο μνημόνιο, που ήρθε για να επιφέρει νέα δεινά στον κόσμο της εργασίας και στο λαό.
This is Not a Coup (excerpt) - Δεν είναι πραξικόπημα (αποσπάσματα) from forye on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: