Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΟΥΒΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ....ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ !!!

Νέο πολλά υποσχόμενο Κουβανικό φάρμακο με την ονομασία 'Nimotuzumab' δείχνει να έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα και να παρατείνει τη ζωή σε όσους πάσχουν από καρκίνο, σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών ερευνών που έχουν μέχρι στιγμής διεξαχθεί σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Ινδία, η Γερμανία, η Κίνα και η Βραζιλία. 

Το Nimotuzumab, το οποίο είναι ήδη εγγεκριμένο στην Κούβα για τη θεραπεία στον πνεύμονα, στο κεφάλι, το λαιμό, τον εγκέφαλο (σε παιδιά και ενήλικες), τον οισοφάγο και, πιο πρόσφατα, το πάγκρεας, έχει εγκριθεί και καταχωρηθεί ήδη για χρήση σε ακόμη 24 χώρες.
Πρόκειται για ένα φάρμακο που περιέχει ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα και δημιουργήθηκε από τους γιατρούς Cristina Mateo Acosta del Río, Rolando Pérez Rodríguez και Ernesto Moreno Frías, του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας της Κούβας (CIM), μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων BioCubaFarma, και εφαρμόζεται σε συνδυασμό με ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία.

Το Nimotuzumab αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου των προϊόντων που αναπτύσσο
νται σε αυτό το επιστημονικό ίδρυμα, το οποίο στοχεύει να αναστέλλει την ανάπτυξη του όγκου και ακόμη να μειώσει το μέγεθός του, με σκοπό να μετατρέψει τον καρκίνο σε μια διαχειρίσιμη χρόνια πάθηση με μια αποδεκτή ποιότητα της ζωής.
Στο Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Κούβας,  διατίθεται δωρεάν, το εμβόλιο στούς ασθενείς  ειδικά με καρκίνο του πνεύμονα

Το φάρμακο υπόκειται σήμερα σε 27 περαιτέρω κλινικές δοκιμές για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του στη θεραπεία 11 ακόμα τύπων καρκίνου. Αρκετές από αυτές τις δοκιμές λαμβάνουν χώρα στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Λίγες μέρες νωρίτερα στο Βαραδέρο της Κούβας πραγματοποιήθηκε η 9η Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση "Nimomeeting 2016", στην οποία περίπου 150 ερευνητές από 19 χώρες συζήτησαν τα κλινικά αποτελέσματα της χρήσης του Nimotuzumab.

Δεν υπάρχουν σχόλια: