Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΡΚΕΛ : ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Αριστεράς επέκρινε την γερμανική κυβέρνηση ότι έχει απομονώσει τη Γερμανία στην Ευρώπη και έχει επιλέξει "έναν Τούρκο δικτάτορα" ως εταίρο. "Η δημοκρατία έχει και στην Γερμανία μέλλον μόνο εάν δοθεί στους πολίτες ξανά η αίσθηση ότι η αξιοπρέπειά τους και οι στοιχειώδεις βιωτικές τους ανάγκες αναγνωρίζονται. Επιτέλους, λάβετέ το υπόψη, εάν δεν θέλετε να θεωρηθείτε υπεύθυνοι ότι ανοίξατε κάποια στιγμή το δρόμο σε έναν Γερμανό Ντόναλντ Τραμπ", τόνισε η Βάγκενκνεχτ.                          
Η Άγκελα Μέρκελ επέκρινε την πολιτική του Ερντογάν αλλά από την άλλη τάσσεται υπέρ της διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία.                                                           
"Φυσικά και θα διατηρήσω τους διαύλους επικοινωνίας" με την Τουρκία δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την γενική πολιτική συζήτηση για τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2017 στη γερμανική βουλή.
Ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου και η φυλάκιση χιλιάδων επί χιλιάδων πολιτών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος επικρίνοντας τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Ωστόσο, τάχθηκε κατά της διακοπής των επαφών και χαιρέτισε την πρόσφατη επίσκεψη του σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ στην Τουρκία. "Η Γερμανία έχει κοινό συμφέρον να συνεργαστεί με ένα συνετό τρόπο με την Τουρκία, "αλλά αυτό δεν αποκλείει το να ειπωθεί ξεκάθαρα ό,τι θεωρείται ανησυχητικό", πρόσθεσε η Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: