Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ....ΜΗΝΥΜΑ !!!

Την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εμμένουμε στην θέση μας ότι μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Υποδεχόμενος τον Αμερικανό ηγέτη ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα στάθηκε όρθια και πως η επίσκεψη του πρώτου «μπορεί να δώσει σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη διεθνή κοινότητα».
Ο Α. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα οι κόποι του ελληνικού λαού να βρουν σύντομα ανταπόκριση και να υπάρξει θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους, θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που αφορά όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. 
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θεώρησε ότι στο τελευταίο ταξίδι του «ως Προέδρου έπρεπε να επισκεφθούμε την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: