Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΑ....ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ !!!

Ο απρόσμενος θρίαμβος του πρώην πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν στις εσωκομματικές εκλογές της Κεντροδεξιάς στη Γαλλία δείχνει ότι η σκληρή Δεξιά με τις νεοφιλελεύθερες ιδέες και αιχμή του δόρατος το «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» επανέρχεται δριμύτερη στην Ευρώπη των 28.
Ο αποκαλούμενος «Droopy», διότι η έκφρασή του θυμίζει το νωχελικό σκυλάκι που πρωταγωνιστεί στα κινούμενα σχέδια του Tex Avery, είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο φαβορί στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή και εάν αποκλείσει και τον αντίπαλό του, Αλέν Ζιπέ, που εκπροσωπεί την παραδοσιακή και μετριοπαθή Δεξιά, τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος που οδηγεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στη θέση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Στην περίπτωση αυτή, η Ανγκελα Μέρκελ, της οποίας η επανεκλογή θεωρείται περισσότερο από πιθανή, θα βρει έναν πιστό οπαδό της πολιτικής της.
Ο Φιγιόν ήταν ανέκαθεν θαυμαστής της καγκελαρίου, της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ε.Ε. με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και επιδίωξή του είναι να βάλει τους Γάλλους σε γερμανικά «καλούπια», με ό,τι αυτό σημαίνει στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.Αποτέλεσμα εικόνας για Φιγιόν ΘΑΤΣΕΡ
Οταν ξέσπασε η κρίση με την Ελλάδα, ακόμη και κατά την περίοδο κυβέρνησης Σαμαρά, ο Φιγιόν εμφανίστηκε υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και προέβη σε σκληρές δηλώσεις κατά των «απείθαρχων» Ελλήνων, που θυμίζουν τον Β. Σόιμπλε.
Την περίοδο που η κρίση έφτασε στο αποκορύφωμά της ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την κυβέρνηση Τσίπρα.
Τότε, βέβαια, δεν ήταν πρωθυπουργός -αποχώρησε το 2012 – και λίγο-πολύ κανείς δεν έδινε σημασία στις δηλώσεις του. Τώρα, όμως; Αποτέλεσμα εικόνας για Φιγιόν ΘΑΤΣΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: