Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Η....''ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ'' ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ !!!

Η μεγάλη ανατροπή έγινε στον ανασχηματισμό από την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως του προτάθηκε άλλο υπουργείο, αλλά αρνήθηκε τη συγκεκριμένη θέση και έτσι έμεινε εκτός. Η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε ως μία κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να πέσουν οι τόνοι με την Εκκλησία, αλλά δεν αποκλείεται να του προκαλέσει εσωκομματικές γκρίνιες, επειδή ο Νίκος Φίλης είναι από τα πολιτικά πρόσωπα που ενισχύθηκε ιδιαίτερα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση του δε ήταν ξεκάθαρη: ή θα έμενε στο υπουργείο Παιδείας ή θα έμενε απλός βουλευτής.
«Πρέπει να παραμείνεις στην κυβέρνηση αλλά δεν μπορώ να σε κρατήσω στο υπουργείο Παιδείας. Πρέπει να κλείσουμε το μέτωπο με την Εκκλησία σε αυτήν την φάση και δεν υπάρχει άλλος δρόμος», είπε, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο πρωθυπουργός στον Νίκο Φίλη. Και εκείνος φέρεται να του απάντησε: «με εμφανίζεις ως αποτυχημένο υπουργό με αυτή σου την κίνηση και δείχνεις ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω στα αιτήματα της Εκκλησίας. Λυπάμαι δεν μπορώ παρά να παραμείνω βουλευτής αν δεν είμαι στο υπουργείο Παιδείας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αγορά, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι το θέμα που άνοιξε με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο «δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά στη συλλογική αξιοπρέπεια της Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: