Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!

Βολές για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ψήφισε χθες τις τροπολογίες Παππά εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Ευ. Βενιζέλος επέκρινε συνολικότερα τη στάση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ψηφίζουμε τις επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δείχνουμε ότι διαφοροποιούμαστε από τη ΝΔ αυτό είναι δεύτερη πλάνη χειρότερη από την πρώτη.
Είπε ακόμη ότι στις εκλογές προτιμά να κερδίσει ο δικός μας χώρος η δημοκρατική προοδευτική παράταξη αλλά αν είναι να κερδίσει μια παράταξη που δημιουργεί καθεστώς και επιτίθεται στη δικαιοσύνη, προτιμά να κερδίσει μια άλλη παράταξη που έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται στην πολιτική υπολογίζοντας τα πράγματα ψυχρά, ή πολιτικά συγκυριακά. Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους, ιστορίας και αξιακής συνείδησης, τα οποία για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας.
Ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα με τον Γ. Παπανδρέου και τις απόψεις των συνεργατών του δεν είναι αμιγώς πολιτικό αλλά ηθικό και ιστορικό.
Υπάρχουν κάποιοι από το χώρο του Γ. Παπανδρέου που δείχνουν κάποιους ότι δήθεν έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου. Δεν βλέπουν είπε, ποιοι από αυτούς που τον ακολούθησαν το 2007 τον εγκατέλειψαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενοι να ψηφίσουν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ψήφισαν το τρίτο και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο αν τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: