Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Β. ΠΟΥΤΙΝ : ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ !!! [ video ]

Η ανησυχητική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την επέκτασή του προς ανατολάς οδηγεί τη Ρωσία να λάβει αντίμετρα, δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ένα ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν.
"Γιατί αντιδρούμε τόσο έντονα στην επέκταση του ΝΑΤΟ; Ανησυχούμε για την πρακτική της λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουμε πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις", δηλώνει ο Πούτιν στον 'Ολ. Στόουν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ukraine on fire" ("Η Ουκρανία στις φλόγες").
Ο Πούτιν δήλωσε πως για ένα νέο μέλος του ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να "αντισταθεί στην πίεση" από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ηγέτιδας δύναμης της Συμμαχίας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται στο έδαφός του αντιπυραυλικές άμυνες, νέες βάσεις, ακόμη και συστήματα για πραγματοποίηση πληγμάτων.
«Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε την πυραυλική και την εναέρια άμυνά μας στον δυτικό τομέα και να αναπτύξουμε επιπλέον στοιχεία», τόνισε ο Οζέροφ σε συνέντευξή του στο RIA.
Εκτός από την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 και των συστοιχιών πυραύλων Iskander στο Καλίνγκραντ στην περιοχή της Βαλτικής, προβλέπεται και η ανάπτυξη νέων μονάδων στις δυτικές και νότιες στρατιωτικές περιοχές.

"Και τι θα κάνουμε; Πρέπει ως εκ τούτου να λάβουμε αντίμετρα, με άλλα λόγια να εκθέσουμε στα πυραυλικά μας συστήματα αυτά τα αντικείμενα τα οποία, κατά τη γνώμη μας, αρχίζουν να μας απειλούν.
Η απόφαση για ανάπτυξη S-400 στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας σημαίνει άμεσο συναγερμό στις ΗΠΑ και την ΕΕ, δεδμένου ότι πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων που μπορούν να προβάλλουν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων – τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

Οι S-400 προορίζονται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης – ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ.
Το κάθε αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους.

Δείτε το βίντεο:

Η κατάσταση εντείνεται", είπε ο Πούτιν. "Δεν καταλαβαίνω πάντοτε τη λογική των εταίρων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: