Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ....Ή Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ !!!

Μετά το BREXIT και τη νίκη του D. Trump στις Η.Π.Α. η επόμενη πρόκληση για το δυτικό κατεστημένο είναι η Ιταλία – στην οποία τυχόν αποτυχία του πρωθυπουργού να αλλάξει το σύνταγμα θα οδηγήσει σε εκλογές, ενώ θα βοηθήσει το κόμμα της κυρίας Le Pen να ανέλθει στην εξουσία, δημιουργώντας ένα τεράστιο ρήγμα στα θεμέλια της Ευρωζώνης.
Έτσι λοιπόν, κολακευμένη από το φλερτ ολόκληρου του φιλελεύθερου δυτικού κόσμου, η Μέρκελ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία, για την τέταρτη θητεία της, και αμέσως ανέλαβε δράση. Έσπευσε να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές αξίες, σε σημερινή ομιλία της, την πρώτη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, αλλά μάλλον απογοήτευσε τις αυξημένες προσδοκίες, αφού ξεκαθάρισε πως η Γερμανία δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα όλου του κόσμου
Πόσο ταιριαστό για μια γυναίκα που είναι γνωστή για την μεθοδικότητα και τον πραγματισμό της και όχι, ας πούμε, για την ευφράδεια και την δυνατότητά της να μαγεύει τα πλήθη με τις ομιλίες της ή τα μεγαλεπήβολα οράματά της.
Η Μέρκελ, περιορίστηκε σήμερα στο να αναδείξει την εμπειρία του διχασμού της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας πως η δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο, όπως και η ελευθερία, ενώ επανέλαβε πως η Ευρώπη πρέπει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους για την υπεράσπιση αυτών των αξιών.
Πως προτίθεται όμως, επί του πρακτέου, να υπερασπιστεί αυτές τις αξίες, είναι ακόμη ασαφές, αφού ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών και η στάση του δεν συμβάλει καθόλου στην χαλάρωση της δημοσιονομικής ασφυξίας που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρωζώνη υπό τις γερμανικές οδηγίες κι έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους πολίτες να αναζητούν καταφύγιο σε φωνές που υπόσχονται αποδέσμευση από το διευθυντήριο του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως η φιλελεύθερη Δημοκρατία, ως αξίωμα της δυτικής πολιτικής, έχει φτάσει πλέον στο τέλος τηςείναι παρωχημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: