Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙ....ΚΟΥΛΗΣ !!!

Αν ακούσει κανείς τη λέξη αντισυστημικός πού πάει το μυαλό του; Μα στον Κυριάκο Μητσοτάκη βεβαίως, ο οποίος όπως παραδέχεται -και όπως ισχύει ως αντικειμενική αλήθεια- κινείται σε αντισυστημικά πλαίσια.
«Εγώ προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, αλλά η υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΝΔ είχε αντισυστημικά χαρακτηριστικά», τόνισε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής του συνομιλίας με τον Στέλιο Ράμφο, προσθέτοντας πως «πρέπει να ανακαλύψουμε την ελπίδα της αλήθειας».
Συνεχίζοντας… αντισυστημικά, ανέφερε ότι είναι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, λέγοντας ότι «η θητεία σηματοδοτεί την ουσιαστική ενηλικίωση και την ανάληψη ευθύνης. Όταν ο φοιτητής μπαίνει στο πανεπιστήμιο ποια είναι η ευθύνη του; Να τελειώσει τις σπουδές του στη ώρα του. Απολαμβάνει τα προνόμια αλλά δεν έχει τις ευθύνες».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας με τη συνταγματική διάσταση.
Είπε όμως πως η πολιτεία έχει περιθώρια να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την Εκκλησία και η Εκκλησία να αγκαλιάσει με θάρρος τις πιο εκσυγχρονιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της.
«Υπάρχουν μια σειρά από θέματα που πρέπει να ανοίξουν με την εκκλησία και για το ρόλο της και για το ρόλο του κράτους» είπε επισημαίνοντας πως η Εκκλησία έχει παίξει ένα σπουδαίο κοινωνικό ρόλο καλύπτοντας βασικές ανάγκες του κόσμου στην κρίση. «Ο διαχωρισμός είναι ανεπίκαιρη συζήτηση» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: