Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ HILL ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ. ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕ Η ΙΔΙΑ !!!

Αμεση ήταν η αντίδραση του ιστορικού σχολείου που φοιτούν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έπειτα από την έμμεση υπόδειξη της συντρόφου του ότι δεν συμφωνεί με τα προϊόντα της αμερικανικής κουλτούρας.                                                                                                          Μια διαφορετική ονομασία στα λεωφορεία της  - τέως - Σχολής Χιλλ είδαν σήμερα το πρωί οι γονείς που πήγαν τα παιδιά τους στη στάση για να πάρουν το σχολικό.

Η σύντροφος του Πρωθυπουργού στέκει υπερήφανη δίπλα στο σχολικό μετά τη νίκη της επί της «αμερικανιάς» που αντιπροσωπεύει η ονομασία «Χιλλ»   Το αμερικανόφερτο όνομα «Χιλλ» είχε αντικατασταθεί από το ελληνικότατο «Λόφος»!
Αιτία για την αλλαγή αυτή ήταν ο υπαινιγμός της συντρόφου του Πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα. Που σε πρόσφατη συνέντευξη ονόμασε «αμερικανιά» τον τίτλο της «Πρώτης Κυρίας». Αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να ανεχθεί τις «αμερικανιές». Και δυστυχώς το όνομα «Χιλλ», όπως και η εκπαιδευτική φιλοσοφία που ακολουθεί έλκει την καταγωγή του από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Βέβαια, όταν ο αμερικανός ιεραπόστολος Τζον Χιλ ίδρυε το 1831 στην οδό Θουκιδίδου στην Πλάκα το σχολείο που φέρει το όνομά του, μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η καταγωγή του θα δημιουργούσε κάποια στιγμή πρόβλημα σε κάποια από τις μητέρες των μαθητών. Ειδικά αφού είχαν επιλέξει εν γνώσει τους μια τέτοια σχολή. Ομως τα δεδομένα αλλάζουν…
Επειτα από ολονύχτιο συμβούλιο, λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο έδωσε η διοίκηση της σχολής. Κι έτσι με μια γενναία απόφαση κατάφερε να ικανοποιήσει και τα αντι-αμερικανικά αισθήματα της κυρίας Μπαζιάνα και να διατηρήσει το παραδοσιακό όνομα της σχολής εξελληνίζοντας το «Χιλλ» σε «λόφος».    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε τους μπαστουνοβλαχους!!!