Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ''VOLKSWAGEN''. ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕ ΤΟ....ΒΡΩΜΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ !!!

«Λάδι» επιχειρεί να βγει η Volkswagen στην Ε.Ε. για το μέγα σκάνδαλο «ντίζελ-γκέιτ», παρ’ ότι στις ΗΠΑ την ίδια στιγμή πληρώνει για την ίδια υπόθεση - και μάλιστα έπειτα από συμβιβασμό - αποζημιώσεις μεγαλύτερες των 15 δισ. δολαρίων.
Σε ανακοίνωσή της στον γερμανικό Τύπο την περασμένη Πέμπτη η Volkswagen ισχυρίστηκε ότι το διαβόητο λογισμικό που είχε εγκαταστήσει σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματά της προκειμένου να παραποιεί τα στοιχεία κατά τους ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων δεν παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
«Το λογισμικό που υπάρχει σε οχήματα που έχουν κινητήρες ΕΑ-189 κατά την άποψη της Volkswagen δεν αντιπροσωπεύει παράνομη συσκευή αναχαίτισης σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο», τόνισε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε ηλεκτρονικό της μήνυμα.
Παράλληλα, απέρριψε την άποψη του Ομοσπονδιακού Περιβαλλοντικού Γραφείου της Γερμανίας και άλλων οργανισμών ότι τα οξείδια του αζώτου - που εξέπεμπαν σε υπερβολικές ποσότητες τα οχήματά της - είναι επιζήμια για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
Από την άλλη πλευρά όμως, παρ’ ότι θεωρεί πια ότι το λογισμικό της είναι σύμφωνο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να επισκευάζει τα οχήματα που το περιέχουν για λόγους… καλής θέλησης.
Απ’ όλα αυτά τα… κουφά και άκρως υποκριτικά, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι για ακόμη μια φορά οι Γερμανοί δεν θέλουν να πληρώσουν.
Απέναντι στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της Κομισιόν να αποζημιώσουν τους κατόχους των οχημάτων της στην Ευρώπη, όπου έχουν πουληθεί και τα περισσότερα, απέναντι στις πρώτες δικαστικές αποφάσεις εναντίον της σε χώρες - μέλη της Ενωσης η VW επιλέγει να σκληρύνει τη στάση της και να ενισχύσει την υπερασπιστική της γραμμή.
Την ίδια στιγμή βέβαια εκεί που δεν την παίρνει, στις ΗΠΑ, καταβάλλει σαν καλό παιδί αποζημιώσεις ύψους 16,5 δισ. δολαρίων.
Το σκάνδαλο «ντίζελ-γκέιτ» αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η VW είχε εγκαταστήσει μεταξύ 2009 και 2015 παράνομες συσκευές αναχαίτισης σε οχήματα με κινητήρα ντίζελ προκειμένου να τα εμφανίζει λιγότερο ρυπογόνα απ’ ό,τι πραγματικά ήταν.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι κάποια από τα αυτοκίνητα της VW εξέπεμπαν έως και 40 φορές περισσότερο οξείδιο του αζώτου – που συνδέεται με παθήσεις του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος - από το κανονικό.
Η VW ομολόγησε στη συνέχεια ότι 11 εκατ. πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της που είχαν πουληθεί σε όλον τον κόσμο ήταν εφοδιασμένα με την εν λόγω συσκευή εξαπάτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: