Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΕ ΣΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, συμφώνησαν την Τρίτη στο Βερολίνο υπέρ της επέκτασης των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα. Κατά τη Σύνοδο Κορυφής των 28 κρατών της ΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να συζητηθεί η περαιτέρω επέκταση (έξι μηνών) των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω των δράσεων της στην Ουκρανία. Ωστόσο, Γερμανία και Γαλλία δείχνουν από τώρα τις προθέσεις της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, συμφωνώντας την Τρίτη σε επέκταση των κυρώσεων.
Σύμφωνα με την γερμανική πλευρά, κρίνεται «απαραίτητο να επεκταθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας», ενώ παρόμοια στάση τηρεί και η γαλλική πλευρά.
Όπως υπογράμμισε, «πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ και όταν δεν τηρούνται πρέπει να συνεχίζουμε με κυρώσεις». Η μέρκελ ξεκαθάρισε ότι «θα κριθεί απαραίτητη η επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και πάλι, παρότι θα ευχόμασταν μεγαλύτερη πρόοδο στην εφαρμογή αυτής της διαδικασίας».
Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία του Μίνσκ οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, προβλεπόταν η λήξη της ένοπλης αντιπαράθεσης Ουκρανίας και φιλορώσων αποσχιστών στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: