Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ....ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ !!!

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι, ο Α. Τσίπρας και η Α. Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, μετά τις τελευταίες επιθετικές δηλώσεις των Τούρκων και τις εξελίξεις στο προσφυγικό. 
Εξάλλου ως «Τζομπάν» ανέφερε την Κάσο τουρκική ΝΟΤΑΜ την Πέμπτη, στο τελευταίο επεισόδια της τουρκικής προκλητικότητας, καλώντας μάλιστα την Ελλάδα να ακυρώσει στρατιωτική άσκηση επικαλούμενη τη συνθήκη της Λωζάνης, κατά της οποίας βάλει εδώ και εβδομάδες ο Ερντογάν.
Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ, αναφέρεται πως μία από τις τρεις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές ασκήσεις και συγκεκριμένα η περιοχή της Κάσου είναι αποστρατικοποιημένη και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εντός του σχεδιασμού. Την ίδια ώρα, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο σημειώθηκαν τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, καθώς και δύο εικονικές αερομαχίες ελληνικών με τουρκικά μαχητικά.
Την Πέμπτη, ο Τουρκος υπουργών Εξωτερικών ανέλαβε να δώσει συνέχεια στο γαϊτανάκι προκλητικών δηλώσεων από πλευράς γειτόνων, με των Μελβούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει σε άρθρο του πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας ως προς τις βραχονησίδες των Ιμίων. Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του AKP δεν υπήρξε καμία αλλαγή ως προς το νομικό και de facto καθεστώς στο Αιγαίο».
Η δήλωσή του διαδέχθηκε εκείνη του επικεφαλής της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP την προηγούμενη ημέρα. Ο Κιλιτσνάρογλο δήλωσε την Τετάρτη πως η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου που ανήκουν στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: