Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΤΡΑ : ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ....ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ !!!

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ανακάλυψε την αιτία των δυσκολιών των εμπορικών καταστημάτων, που οδηγούν αρκετούς μέχρι και το κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους.
Σ' αυτό δεν φταίνε οι αλυσίδες, οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα που συντρίβουν τους μικρούς εμπόρους. Δεν φταίνε οι «Λευκές Νύχτες», οι «Μαύρες Παρασκευές», η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγαλοκαταστημάτων.
Ούτε οι κυβερνήσεις, χθεσινές και σημερινές, που σε πλήρη σύμπνοια υλοποιούν τις επιταγές του κεφαλαίου, κάνουν φοροεπιδρομή σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.
Ούτε οι επιλογές του συστήματος που κυριαρχεί να περιορίσει τα λαϊκά εισοδήματα στα γνωστά επίπεδα, που δίνουν τη δυνατότητα στο λαό να εξασφαλίσει οριακά τις βασικές του ανάγκες.
Φταίνε οι μποναμάδες, οι πολύτεκνοι, οι σύλλογοι, οι μικροπωλητές, η ύπαρξη των λαϊκών αγορών.
Τσιμουδιά για τις επιλογές των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ παλαιότερα και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα. Των κυβερνήσεων της ανεργίας, της φτώχειας, της καταστροφής των αυτοαπασχολούμενων, του ξεκληρίσματος των αγροτών από τη μία και των αυξημένων κερδών για μια χούφτα αλυσίδων πολυεθνικών καταστημάτων από την άλλη.
Η Δημοτική Αρχή, στο κομμάτι που της αναλογεί, θα συνεχίζει να παίρνει μέτρα, όπως τη μείωση των δημοτικών τελών, για να δίνει ανάσες στους μικροεμπόρους, στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, γενικά  στα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική.
Θα συνεχίζει να αναδεικνύει τις αιτίες των προβλημάτων και τους υπευθύνους, έχοντας καθαρό ότι το λαϊκό κίνημα  είναι που θα δώσει τελικά λύση και θα τους στείλει στον κάλαθο των αχρήστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: