Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ....ΜΕΤΑΞΥ ΔΝΤ - ΣΟ'Ι'ΜΠΛΕ !!!

Την ξεκάθαρη θέση του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα λιτότητας και περικοπών στην περίπτωση που δεν αλλάξει ο στόχος για πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ μετά το τέλος του προγράμματος το 2018 επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις κατά την τακτική ενημέρωση των ΜΜΕ.
Ο Ράις, αφού έριξε τη «βόμβα» για νέα μέτρα, εξέφρασε τις -πάγιες, πλέον- αμφιβολίες του ΔΝΤ για το κατά πόσο θα είναι επαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, ο Ράις δήλωσε ότι «το Ταμείο καλωσορίζει τα μέτρα, είναι ένα βήμα προς τα μπροστά, αλλά πιθανώς να μην είναι επαρκή για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του (ελληνικού) χρέους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».
Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι «πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ θα επιφέρει πρόσθετα μέτρα λιτότητας για τον ελληνικό λαό, κάτι που δεν επιθυμούμε», υπογραμμίζοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τον ESM, και τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό, οδηγούν σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.
«Τον στόχο αυτό στηρίζει και το ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ καταλήξουν σε ένα υψηλότερο και πιο φιλόδοξο στόχο, τότε το ΔΝΤ θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα και αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη των πλέον φιλόδοξων στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: