Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

NEW YORK....NEW YORK !!!

Δύο γυναίκες, εκ των οποίων μία αστυνομικίνα, δέχθηκαν επίθεση σε δύο ξεχωριστά επεισόδια στη Νέα Υόρκη επειδή είναι μουσουλμάνες, ενώ αγκυλωτοί σταυροί εμφανίστηκαν στο μετρό της πόλης, τα τελευταία παραδείγματα ρατσιστικών ενεργειών που έχουν σημειώσει αύξηση μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι αγκυλωτοί σταυροί εντοπίστηκαν το Σάββατο σε έναν σταθμό του μετρό.
Ο Κουόμο έκανε λόγο για ένα «κύμα» ρατσιστικών ενεργειών στο δίκτυο μεταφορών της Νέας Υόρκης.
Την προηγούμενη εβδομάδα φυλλάδια της Κου Κλουξ Κλαν είχαν διανεμηθεί σε δύο σταθμούς του μετρό στο Λονγκ Άιλαντ, πρόσθεσε ο κυβερνήτης σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τον ντε Μπλάζιο, η πρόσφατη αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων είναι αποτέλεσμα του εμπρηστικού λόγου του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
«Είπε φριχτά πράγματα για τους μουσουλμάνους, για τους Αμερικανούς μεξικανικής καταγωγής», τόνισε.
Από την πλευρά του ο διοικητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο’ Νιλ δήλωσε ότι οι ρατσιστικές ενέργειες στην πόλη έχουν αυξηθεί κατά 35% φέτος σε σχέση με το 2015, ενώ οι συλλήψεις για τέτοιου είδους αδικήματα έχουν αυξηθεί κατά 45%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: