Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 : ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ !!!

Μια ανάσα πριν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 και όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τα πανιά της η μεγάλη γιορτή της πόλης. Σε εποχές που οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές παγώνουν τη θέρμη της κοινωνίας, απειλητικά σύννεφα σκιάζουν την ειρήνη των λαών και οι απειλές νέων οικονομικών μέτρων μας ωθούν σε αδιέξοδο, το Πατρινό Καρναβάλι κρατά ψηλά το θερμόμετρο και τονώνει τον ουσιαστικό συνεκτικό ρόλο του, αυτόν της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας, αποτελώντας το χαρμόσυνο μήνυμα, την πιο ασφαλή, υγιή και αυθεντική νότα αισιοδοξίας που πλημμυρίζει τις αισθήσεις και την ψυχή μας και μας επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις, πλούσιες εμπειρίες και συναρπαστικά απρόοπτα.

Η φετινή τελετή έναρξης  του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, που θα αρχίσει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου, είναι μια πρόταση του Πατρινού Γιώργου Πετρίτση και θα επιχειρηθεί μια αναβίωση του Πατρινού Καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα τονίζοντας όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας στο πέρασμα του χρόνου. 
Οι σκηνές θα είναι 10, μία ανά δεκαετία, με μία διακοπή τη δεκαετία του ΄40 (1940-1950) λόγω πολέμων, κατοχής κλπ , που το καρναβάλι δεν πραγματοποιήθηκε.
Δυο ηθοποιοί πάνω στην κεντρική σκηνή θα μας αναφέρουν με τον τρόπο τους τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και αυτό θα αναπαριστάνεται μετά με δράση, με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».
Μόλις τελειώσει το δρώμενο αυτό (μιούζικαλ), η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Νατάσσα Τραγουστή θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, στο πλαίσιο του τελετουργικού και θα γίνει μια attraction-έκπληξη(!) Την έκπληξη θα πλαισιώσει και η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου (ζούμπα) από το body house , χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα. Η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.
Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα "The Band" για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς  latin-disco-rock n roll – πατρινά καρναβαλικά και αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του 60. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές
Το υπαίθριο πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τρεις djs, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διδασκαλία ρόλων: Μιλτιάδης  Παπλάς
Υπεύθυνος ροής προγράμματος και τελική σκηνοθεσία: Κων/νος Αλμπάνης.
Χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα
Ενορχήστρωση και επιμέλεια προγράμματος: Αρτέμης Μπεκρόπουλος
Φωτιστής: Λαζανάς Γεώργιος
 
Συμμετέχουν
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ
Γιώργος Πετρίτσης
Μαριάννα Βούλγαρη
Άγγελος Νικολάου
Βάσια Πανάρετου
Μαρία Κατριβέση (λυρική σοπράνο και ηθοποιός μουσικού θεάτρου)
Τάσος Μαραγκός
Νίκος Παπακώστας (τενόρος)
 
ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Ντραμς: Ευθύμιος Παπαδούλας
Κρουστά: Άκης Χατζημικές
Μπάσο: Αρτέμης Μπεκρόπουλος
Synthesizer: Παναγιώτης Παναγόπουλος
Synthesizer: Γιάννης Γκιούστος
Ηλεκτρική Κιθάρα: Πασχάλης Μπάσης
Σαξόφωνο: Καλιντέρης Φώτης
Τρομπόνι: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος
Τρομπέτα: Γιάννης Βαρβιτσιώτης
Φλάουτο: Αλεξάνδρα Κοσμά
Πιάνο: Olena Fedko
 
ΗΘΟΠΟΙΟΙ (από την ομάδα των υποκριτών)
Δημήτρης Γεωργόπουλος
Άλκης  Σαρακίνης
 
ΧΟΡΕΥΤΕΣ
Γεωργία Σακκά
Γεωργία Δουκλιά
Κελλυ Πουλιάση
Φαίδρα Κοντογεώργου
Κων/να Βαρέλη
Ραφαέλα Σοφία
Ναταλία Τριανταφυλοπούλου
Ιωάννα Μαυραγανη
Έλενα Τσερπέλη
Αγγελική Παπανδριανου
Φανή Παπαευσταθίου
Ντέμη Κατσαΐτη
Ευδοκία Γαρουφαλή
Λουκία Βεροπούλου
Αλεξάνδρα Παπαδάτου
Αναστασία Τσαγκαρουσιάνου
Αλέξης Γεωργιόπουλος
Θεόδωρος Φεραδούρος
Μίλτος Παπλάς
Ασημάκης Στρατόγιαννης
ΣΧΟΛΗ  ZUMBA
Χριστοδούλου Λευκή
Παξινού Ολίνα
Καρφή  Βιβή
Καράμπελα Πένη
Καραμπέρη Αντιόπη
Κουτράκη Σέβη
Γεωργακοπούλου Δέσποινα
Κουινη Ντία
Παπαχλιμιντζου Παρασκευή
Ζερβού Μέρφη
Χριστινα Λεμονιά
Τσιλιανου Ιωάννα
 
DJ'S
Τάκης  Αγγελόπουλος
Γιάννης Κανελλόπουλος
Στέφανος Νάσιος
 
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή και τελάλης θα είναι ο Δημήτρης Χουρδούμης.
 
Το χτένισμα της παρουσιάστριας αποτελεί χορηγία του κομμωτηρίου Elvira΄s Hair Studio και το μακιγιάζ της παρουσιάστριας αποτελεί χορηγία της Ματίνας Πανταζίδου.
 
*Ωστόσο ο τελάλης με το μουσικό άρμα από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου θα αναγγέλλει το χαρούμενο άγγελμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 καλώντας τον κόσμο στις εκδηλώσεις του Σαββάτου 21ης Ιανουαρίου.:
ΠΕΜΠΤΗ 19/1/2017
ΠΡΩΙ
από τις 10.30 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή : Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δυμαίων-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Γούναρη-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη-Πατρέως-Αγ. Ανδρέου-Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους- Πετρωτό.
BΡΑΔΥ
και ώρα 18.00 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Δημοκρατίας-Αγ. Κωνσταντίνου (Κάτω Οβρυά)-Μιντιλόγλι-Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Πύργου-Μαραγκοπούλου (Βραχνέικα)-κάθοδος προς την παραλιακή οδό-παραλία Βραχνείκων και Ροιτίκων-Παραλία Πατρών (Εύα)-25ης Μαρτίου- Εργατικές Κατοικίες-βοηθητική της περιμετρικής οδού-Πετρωτό.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20/1/2017
ΠΡΩΙ
Ώρα 10.30: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-Πόντου-Πλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Φαβιέρου-Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Οθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.
ΒΡΑΔΥ
Ώρα 18.00: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό –Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017
ΠΡΩΙ
Ώρα 10.00: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.
Ώρα 11.30: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο όπου και γίνεται η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Μετά την παράδοση του λάβαρου το μουσικό άρμα επιστρέφει στο Πετρωτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: