Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ....''ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ''. ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ 7Δισ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ 4 Δις. !!!

Νέες απαιτήσεις προέβαλαν οι δανειστές στο προχθεσινό Eurogroup, ανεβάζοντας περαιτέρω τον πήχη για τα πρόσθετα μέτρα που καλείται να λάβει η χώρα μας.
Από την αρχική αξίωση για νομοθέτηση μέτρων ύψους 4,5 δισ. ευρώ ανέβηκαν στα 7 και πλέον δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγορά" που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Πλέον, αξιώνουν να συμπεριληφθούν στο πακέτο οι απώλειες εσόδων από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο κατά 1,15 δισ. ευρώ κάθε μήνα, το αντιστάθμισμα των δαπανών για την επιστροφή χρημάτων σε ένστολους κ.λπ. που έγιναν με δικαστικές αποφάσεις, η αντιμετώπιση του ελλείμματος του ΕΦΚΑ κ.ά.
Επίσης, οι πιστωτές αφήνουν να διαρρεύσει ότι, για να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση έως τις 20 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει άμεσα μείωση του αφορολόγητου, αλλαγές στα εργασιακά κ.λπ.
Στο πλαίσιο της σκληρής στάσης τους, οι θεσμοί δεν έθεσαν συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα και δεν προσδιόρισαν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.
Παράλληλα, η προοπτική μετάθεσης της συζήτησης για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στο τέλος του 2018 απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Στις 4.000 ευρώ το θέλει το ΔΝΤ για να παραμείνει, λέει, στο ελληνικό πρόγραμμα
Οι καλοί μας φίλοι του ΔΝΤ διαπίστωσαν ότι, στην Ελλάδα, 55% των μισθωτών και των συνταξιούχων δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 8.636 ευρώ.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο μέσος όρος μισθωτών και συνταξιούχων που δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο όριο στις χώρες τής ευρωζώνης είναι 8%, τα «τζιμάνια» του ταμείου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το όριο πρέπει να μειωθεί είτε επειδή είναι πολύ ψηλά είτε επειδή οι Έλληνες... φοροδιαφεύγουν!
Αποσιωπούν όμως σκόπιμα το γεγονός ότι, εξαιτίας των δικής τους εμπνεύσεως καταστροφικών δημοσιονομικών μέτρων που επέβαλαν τα προηγούμενα επτά χρόνια στη χώρα μας διά των μνημονίων, οι Έλληνες πολίτες υπέστησαν απώλειες άνω του 40% στα εισοδήματά τους από το 2010 έως το 2016, ενώ πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος των εισοδημάτων να υποχωρήσει δραματικά και πολλοί φορολογούμενοι να βρεθούν χωρίς να το θέλουν με εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολόγητου ορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: