Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η...''ΑΡΙΑΔΝΗ'' ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΦΕΡΝΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ !!!

Κύμα κακοκαιρίας, το πρώτο για τη νέα χρονιά, θα έρθει από τις 5 Ιανουαρίου και από τα δυτικά, ενώ θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα περιλαμβάνουν βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από την Παρασκευή και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Θυελλώδεις άνεμοι.
Την επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα προκαλέσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που φέρει το όνομα «Αριαδνη» και θα επηρεάσει τη χώρα Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, φέρνοντας ισχυρές βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, ενώ στη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά που θα εξαπλωθούν σταδιακά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις και στο Αιγαίο, κυρίως στα ανατολικά.
Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, που στη συνέχεια θα στραφούν σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.
Την ημέρα των Φώτων, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.
Επίσης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
Μέχρι το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο και πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα.
Χιονοπτώσεις θα έχουμε και το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: