Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΑ : ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο....''ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ'' !!!

Δεν εκδίδονται στην Τουρκία - με απόφαση του Άρειου Πάγου - οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος τον Ιούλιο στη γειτονική χώρα κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο.
Υπενθυμίζεται ότι για τους οκτώ Τούρκους είχαν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις. 

Κατά συνέπεια και στον Άρειο Πάγο οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις.
Ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής τάχθηκαν κατά της έκδοσης των οκτώ.
Οι τρεις αντεισαγγελείς υποστήριξαν ότι κινδυνεύει η ζωή των οκτώ σε περίπτωση που επιστρέψουν στην Τουρκία, καθώς υπάρχει η περίπτωση επαναφοράς της θανατικής ποινής. Επίσης υποστήριξαν ότι στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Δέχτηκαν επίσης το επιχείρημα ότι έκδοση τους στην Τουρκία θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.
Και για τους οκτώ ήρθη το μέτρο της κράτησή τους στις φυλακές εφόσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία, όπως η διαδικασία ασύλου.
Οι ίδιοι ήταν παρόντες και εμφανώς συγκινημένοι στην ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα καθώς όπως προβλέπει ο νόμος όταν η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι αρνητική, κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει.    
Τουρκία: Να τηρήσει ο Τσίπρας την υπόσχεσή του
Μετά την εξέλιξη αυτή η τουρκική κυβέρνηση στρέφεται στη διεκδίκηση μίας πολιτικής απόφασης για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
Ο δικηγόρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ζεκί Αριτούρκ,που παρακολουθούσε τη δίκη, παραδέχτηκε ότι νομικά η απόφαση είναι τελική και η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει άλλο ένδικο μέσο για την προσβολή της. «Πολιτικά όμως», είπε, «δεν αίναι η τελική απόφαση. Τον τελευταίο λόγο έχει το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν θέλει το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να αποφασίσει την έκδοσή τους».
«Δεν έχει ακόμη τελειώσει τίποτα για τους προδότες… Η Ελλάδα παίζει διπλό παιχνίδι, κινούμενη μεταξύ πολιτικής και νόμων, και δεν τηρεί την υπόσχεση που μας έχει δώσει. Η Ελλάδα έπρεπε να αποφασίσει την έκδοσή τους. Η απορριπτική απόφασή της είναι λάθος. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας διαδικασίας που δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη», είπε επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: